ingatag ingatlan

Értekezés a magyar ingatlanpiacról, trendekről. Ingatlanfejlesztés, -hasznosítás, -üzemeltetés. Szereplők, szemlélet, sztorik.

Blogger

Oszd meg a Facebookon!

Kövess a Twitteren!

Portfolio

Friss topikok

 Válasz Jakab Andor blogjának "Tőlem ezért nem kapsz munkát" bejegyzésére.

12 embernek adok munkát, majd 120-nak is akár. Lesz, aki szép irodában fog dolgozni, lesz, aki kint terepen. De ez mindegy is. Hogy miért tudok munkát adni képzett, lojális, dolgozni akaró embereknek ilyen “gazdasági körülmények” közepette? Mindjárt elmondom.

Sok nőt alkalmaznék. Hogy miért? Mert a nők megbecsülik a munkahelyüket, munkájukat és a munkaadójukat. Tudják, hogy mások kisgyerekkel -vagy épp szülés előtti korban -fel sem vennék őket, ezért két kézzel kapaszkodnának az állásukba. Világossá tenném, hogy a szülési szabadság után visszavárom őket. Ezért csak annyit kell tenniük, hogy odafigyeléssel végzik a munkájukat, kreatívak és maximálisan kiszolgálják a vevőket. Ebben amúgy is jobbak, mint a férfiak. Továbbá jobb csapatjátékosok is, nagyobb az empátiakészségük, ezért jobb munkaerők.

50 év felettit is alkalmaznék, ha úgy látom, hogy szükség van a tapasztalatukra és bölcsességükre. Ők tudják, hogy nem ugrálhatnak, mert máshol már nem kapnak állást. Ugyan hamar védett korba lépnek, de azt is tudtukra adom, hogy rendkívüli felmondással is eltávolíthatók, márpedig, ha akarom, találok megoldást a rendkívüli felmondásra (amit a kormány most fog azonnali felmondásra változtatni és még inkább megkönnyíti ennek az eszköznek az alkalmazását).

A 25-50 év közöttiekkel sincs gondom, fel sem veszem azokat az embereket, akiken látom, hogy nem csillog a szeme, amikor az interjún velem beszél. Hogy ilyen nagyon kevés van? Persze, hogy! De lehalászom a legjobbakat, a konkurenciának csak az marad, akivel én már nem akarok dolgozni.

  1. A fusiban dolgozó garanciát, számlát nem adó, ÁFÁ-t nem bevalló konkurencia nem rendít meg. Szerencsére a piacgazdaság nem úgy működik, hogy a vevő ahhoz megy, aki 10 Ft-tal olcsóbban adja a portékát. Ha így lenne, akkor nem lehetne eladni Mercedes autót, Armani öltönyt, Miele háztartási gépet, Siemens transzformátort vagy Trane központi klímát. Ezek mind drágábbak, mint a távol-keleti, török stb. termékek, mégis a fogyasztók szívesen vásárolják. Mert a fogyasztó nem autót, öltönyt, hűtőt vesz, hanem értéket.  Biztonságot. Nyugalmat. Presztízst. Ehhez pedig magas szintű szolgáltatások kellenek. Udvarias és segítőkész ügyfélszolgálat. Profi, kreatív eladók. Ehhez pedig profi HR kell, mert már az álláshirdetésnél elbukik az, aki nem ért a toborzás-kiválasztás rejtelmeihez. A konkurencia már itt elvesztette a csatát. A csalókhoz csalók mennek dolgozni, ezt pedig a vevők is megérzik. A konkurencia képzetlen dolgozói helyett, nálam jól képzett, megbecsült a munkahelyüket szerető és megbecsülő nők és 50 felettiek dolgoznak, akiket betanítok és tréningezek és továbbképzek. Ezért olyan szolgáltatást tudok nyújtani a vevőimnek, amitől esze ágában sem lesz az “ócsó” gagyi konkurenciához menni. Oda csak a rossz vevők mennek, akik nem fizetnek a beszállítóiknak,de belőlük nem lehet megélni, csak tönkremenni.
  2. A konkurencia lejárató kampánya célba sem ér, mert én a marketingcommando-val dolgozom. Olyan proaktív gerilla kampányom lesz, amitől elterjed a piacomon a híre az egyedülálló szoláltatási színvonalnak. CRM-et használok és a vevőadatbázisomat folyamatosan elemzem. Az elemzés eredményeit felhasználom és folyamatosan kommunikálok a piacommal Facebookon, hírlevelen, direct marketinggel. Konferenciát és vevőtalálkozókat szervezek. Amire a konkurenciát is meghívom. Következő évben ő is szervez ilyet, de az olcsó áraiból csak gagyi olcsó dolgokra futja, ezért az a visszájára sül el. Sajnálja a pénzt  marketingre és  a vevőire. Nem is ért hozzá. A vevők ezt is megérzik és megjegyzik…
  3. Azon alkalmazottak, akik csak azért jönnek hozzám, hogy aztán fusiban, féláron ugyanezt eladják a vevőknek, pórul járnak. A cégem ezernyi vállalatépítési és vezetési tudás, know-how, eszköz, képesség és készség összessége, amit nem tudnak könnyen reprodukálni. Sőt, sehogy. Én ezt tudom, ezért hagyom, hogy a szakmát kitanult alkalmazottaim saját vállalkozást alapítsanak, sőt beszállok egy kis tőkével is, erre alapozva már a franchise hálózatom kiépítésén dolgozom. A tanácsadóm óra díja 100 000 Ft, ezt sem tudja megfizetni az “ócsó” konkurencia.
  4. Mindezt folyamatosan kommunikálom a közösségi médiában, a vevőtalálkozókon, a hírlevelemben és persze a jól képzett és elkötelezett értékesítőim személyesen is elmondják az ügyfeleknek egy finom kávé mellett. A legjobb ügyfeleimmel a golfpályán találkozom (amiről a z “ócsó” konkurencia azt hiszi, hogy az öreg, unatkozó, kövér milliomosok sportja, ezért messziről elkerüli, mintahogy a vevőim is őt), akik értékelik a figyelmet, amit kapnak és személyesen köszönik meg, hogy vállalkozásaim mennyit segítettek nekik az üzletük építésében.

Természetesen, ha végre nem egymillió ember tartana el tízmilliót Magyarországon, hanem mindenki úgy gondolkodna, mint én, akkor végre 4 millió adófizető lenne. Na ekkor, és csak ekkor már az állam sem vonna el 70%-ot, csak 30%-ot.  Sok kreatív, hosszú távon gondolkodó, a vezetés, cégépítés rejtelmeit ismerő és megtanuló vállalkozót és cégvezetőt kívánok!

Az eredeti bejegyzés a szerző Változásmenedzser.hu blogján jelent meg.

 

Címkék: marketing blog oktatás mercedes jakab golf menedzsment áron portfolioblogger változásmenedzser.hu

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatagingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr83112469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2011.07.31. 11:37:40

a másik írás jelenleg közelebb áll a valósághoz. nem csak tényeiben, hanem működésében is. amíg Pintér Sándor volt és jövőbeli cége, a CIVIL biztonsági Rt. milliárdos üzleteket nyer sorban a többi ajánlattevő kizárásával, addig az a poszt jobban leírja a helyzetet.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.07.31. 13:15:14

"Szerencsére a piacgazdaság nem úgy működik, hogy a vevő ahhoz megy, aki 10 Ft-tal olcsóbban adja a portékát. Ha így lenne, akkor nem lehetne eladni Mercedes autót, Armani öltönyt"

Ez egy jó megfigyelés, de értelemszerűen egy, a magyarnál alacsonyabb árérzékenységű vásárlói rétegre vonatkozik.

Recesszió idején pedig még a minőségre és igényességre amúgy sokat adó megrendelők is elgondolkodnak és ezeken a "soft" tényezőkön spórolnak először - és nem a fűtésen, béreken, vagy a könyvelőn és jogászon. (Főleg ahol ekkora állami bürokratikus támadást kell nap mint nap visszaverni.)

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.07.31. 13:22:48

"Természetesen, ha végre nem egymillió ember tartana el tízmilliót Magyarországon, hanem mindenki úgy gondolkodna, mint én, akkor végre 4 millió adófizető lenne."

Tökéletesen igaz, de erre mondják, hogy nemesebb emberekkel a szocializmus is működött volna.

"Na ekkor, és csak ekkor már az állam sem vonna el 70%-ot, csak 30%-ot. "

Ez egy tipikus tyúk vagy tojás probléma. Szvsz, a gyakorlatban teljesen mindegy, hogy kinek KÉNE elkezdeni másképpen viselkedni. CSak az a fontos, ki TUDNÁ elkezdeni.

Ugyanez a gyakorlat azt mutatja, hogy egyetlen szereplő (állam) jobban képes koordinált első lépésre, mint az összes szerencsétlen vállakozó, akik össze sem tudnak beszélni.

És még ha mind elkezdenének tisztességesen adót befizetni, akkor sem látom, ahogy az akkori politikusok csilogó szemmel megdícsérik őket és végre csökkentenek az adókon. Helyette megveregetik a saját vállukat, megemelik a nyugdíjakat és még több hitelt vesznek fel, mert hát "pörög a gazdaság", látszik az adóbevételeken...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.07.31. 13:24:56

Amúgy közepesen jó gerillamarketing a golfpályádnak. Bár nem vizionálnék tömegeket, de legalább az öntözés olcsó a napokban.

homér 2011.07.31. 14:00:45

Öregem, hogy te mennyire el vagy tévedve. Csak hogy érts: kb. 2 hónapja az egyik konkurensünk munkavállalójának ajánlottunk munkát, 100%-ban ugyanazt, mint amit ott csinál. A beszélgetés során elszólta magát, elmondta mennyire van ott bejelentve. Mi az ottani bruttójánál jóval magasabb nettót ajánlottunk neki, de kiröhögte az ajánlatot. Talán nem kell sok ész ahhoz, hogy vajon miért.
Ahol a konkurensünk megjelenik, ott mi munkát már nem nagyon kapunk. Mivel jóval olcsóbban dolgozik, és a munkavállalói is jó képességűek. Nem tudunk vele árban versenyezni. A megrendelők meg tudják, hogy abból a pénzből normális bejelentett bért nem lehet adni, lévén vállalkozásban alacsonyabb összegről ad számlát, mint amennyibe nekik egy munkavállaló kerül. Tudom, mivel a válság előtti hajtásban nekünk is dolgozott ez a cég. Jól érted, alacsonyabb összegről adta a számlát, mint amennyibe nekünk egy munkavállalónk bére kerül.

Ez a blog marhaság. Olyan megrendelőinket veszítettük el miattuk az elmúlt 2-3 évben, akiknek a nevével sok helyen találkozhatsz. Pl. nézz körül a Media Markt-ban, az elektronikai részlegen 5-6 olyan nevet olvashatsz, akik ma velük dolgoztatnak, holott biztos tudják, hogy az alvállalkozónak fizetett pénzből nem lehet normálisan megfizetni az alkalmazottakat.

monyon le 2011.07.31. 14:30:06

Sarkosan látod a helyzetet, mert amit itt leírtál válaszul a "Tőlem ezért nem kapsz munkát" írásra egy Csipkerózsika álom!
Látszik nagyon, hogy fővárosból ki sem téve a lábad, jössz itt a trendi lózungokkal, mint FB, CRM, marketinges cég, elemzés...
Vedd észere, hogy ez ebben az országban csak egy álom. Itt nem bízhatsz senkiben, még abban sem ki korrektül áll veled üzleti kapcsolatba, mivel bármely pillanatban, mint egy kígyó beléd marhat.
Itt nem tervezhetsz 2-3-5-10 évre előre, csak maximum 2-3 hónapra. Amennyiben meg nem vagy "tűz közeli, vagy Móricz szerinti "rokon" , csak egy jelentéktelen porszem vagy mely úgy érzi most megcsináltam! De tévedsz.

OrrSir 2011.07.31. 20:42:28

Alkalmaznek, csak nem teged es csak akkor ha nekem is adnak 16m munkahelyteremto tamogatast...

Sorge 2011.07.31. 21:04:01

@homér:
Egyetértek Veled .
Szerintem az álmait írta itt le a szerző . :))) A valóság pedig egészen más .

nevetőharmadik 2011.08.01. 00:16:59

Én megértem, hogy a blogger hozzáállása pozitívabb, mint Jakab Andoré, és ez fontos, de süt a bejegyzésből, hogy a posztolónak a piaci viselkedésekről csak részben vannak fogalmai.

Azt írja: "Szerencsére a piacgazdaság nem úgy működik, hogy a vevő ahhoz megy, aki 10 Ft-tal olcsóbban adja a portékát."

De igen! Kurvára! A magyar piac valami hihetetlen módon árérzékeny. A szart is megveszik, mert olcsó. Persze nem feltétlen csak sóherségről van szó, mert sokszor tényleg nem fizetőképesek a potenciális ügyfelek, és van ellenpélda is. De rohadtul kevés ahhoz, hogy azon a kkv szektor ki tudjon bontakozni.

A Mercedeses példáddal meg elmehetsz a jó... istenem, te tényleg egy marketinges vagy, aki csak nyomja a bullshitet. A Mercedes státuszszimbólum, és más státusszimbólumokkal versenyez, mint a BMW, Audi, Lexus, stb, de nem a Skodával pölö. Ráadásul még abban az árkategóriában is számít, hogy melyik olcsóbb vagy drágább - az Audi, BMW vagy Merci. A Skoda árkategóriájában pedig gyilkos árverseny van. A Louis Vuitton sem a kínai pólókkal versenyez, de még csak nem is a C&A-val.

Áhhh. Kíváncsi vagyok az ügyfeleid sikerességére a tanácsadásod után.

lajafix 2011.08.01. 10:54:54

ez optimizmus vagy naivitás? lényegtelen, de hogy ez a hét is vidáman kezdődik az biztos. :)

karab 2011.08.05. 16:53:20

azért az látszik, hogy az eredeti cikk mondandója mindenhol alá van támasztva számokkal, itt a 10 Ft-n kívül egy büdös darab szám nincs...

Embervad 2011.08.08. 07:43:11

egyik sem igaz, de ez még rettentő naiv is.

Ingatlanmania · http://ingatlanmania.hu 2013.03.25. 12:00:56

Most bukkantam rá erre az írásra és örülök, hogy vannak, akik így gondolkoznak. Remélem azóta (az elmúlt 2 évben) sem változott az álláspontja.

Valóraváltógép 2014.01.07. 20:21:45

"A konkurencia lejárató kampánya célba sem ér, mert én a marketingcommando-val dolgozom. "

Ennél a pontnál elvesztettél, és véged van. És az ügyfeleidnek, és az ügyfeleid ügyfeleinek sem fogok fizetni egy árva kanyit se.

Nem is kellett hozzá sok. :)

Feregabor 2016.10.01. 08:28:45

Jelzem, hogy a címben jelzett bejegyzés már nem található (Válasz ...)
süti beállítások módosítása